התמודדות עם דיכאון בראי הרפואה המשלימה
הילינג עשוי להיות פיתרון אפשרי לקושי המכונה דיכאון קליני
בשנים האחרונות, יצא לי לראות מקרים רבים של מה שקרוי מחלות נפש (אגב, כינוי שממש לא ניראה לי מתאים..), דיכאון, סכיזופרניה (או בעברית שסעת), ועוד. למדתי, שעצב, גם אם הוא כרוני, וכן ההפרעות ה"יאנגיות" יותר, כלומר, אלה הגורמות לעודף, לשמיעת יתר, ראיית יתר, רגישות יתר וכו', ולא אלה שדווקא מקהות את החושים) שונים באופן משמעותי בין מקרה אחד לרעהו. כל המטופלים שזכיתי להיות חלק מההתמודדות שלהם, הציגו בפני עולם ומלואו של יופי פנימי עצום, ושל חוסר התאמה לעולם. קצת כמו גיטרה לא מכוונת..
דיכאון קליני – הגדרה רפואית (פחות או יותר)
דיכאון קליני מוגדר כרשימה של קשיים המאפיינים את האדם, ביניהן שינוי משמעותי בהרגלי התזונה או השינה שלו, חוסר עניין בחיים, חוסר יכולת לגלות שימחה או התלהבות, הערכה עצמית ירודה, קושי בריכוז או קושי בקבלת החלטות, תחושה כללית של אבדן כיוון או דרך, ועוד.
על סימנים אלו של דיכאון להופיע במשך לפחות חודשיים שלושה, עד שניתן להגדיר את האדם כסובל ממחלת דיכאון. ישנן רמות שונות של דיכאון, החל מדיכאון עונתי שנוטה לחלוף כמו מזג האוויר, וכלה בדיסטימיה, דיכאון "קבוע" (שנחשב, אגב, דיכאון פחות "מציק" מהדיכאון המז'ורי, החולף). כיום, כמחצית האוכלוסיה סבלה או שתסבול בעתיד מדיכאון. לעיתים דיכאון הוא נסיבתי (למשל דיכאון לאחר לידה), ולעיתים הסיבה לדיכאון הינה מובנת מאוד למדוכא, אולם בגדר תעלומה לחבריו, אוהביו, ומי שמנסה למשות אותו מהבור השחור בו הוא נמצא.
לעיתים אני רואה חברים השורים במצב דיכאון במשך זמן רב – עשרות שנים – תוך כדי קבוצה חמה ואוהבת שמנסה עם חלוף הזמן בדרכים שונות ורבות לסייע – ללא הצלחה.
יש, כמובן, שמשתחררים מהעניין ושבים למצוא עניין ושימחה בחיים.
המאמר הזה כתוב עבר אלה שאינם מצליחים לאסוף את עצמם, או עבור קבוצת התמיכה שלהם.
טיפול הילינג, או מסע של היכרות וצמיחה רוחנית, עבור הסובלים ממצב של דיכאון או עצב
במהלך שנות עבודתי אני מציעה הילינג עבור חולי דיכאון ברמות שונות. הילינג לחולי דיכאון הינו תהליך ארוך ואיטי של השבת הכבוד העצמי, החברות, ולבסוף גם האהבה העצמית. היכולת להאמין בעצמי ולאחר מכן לאהוב את עצמי לקוחה בתהליך של הילינג מתוך הדוגמה שניתנת על ידי המטפל.
התהליך מציע עבור מי שסובל מדיכאון עניין יקר ערך שמסייע רבות להחלמה – קבלה. בלי לנסות להקים את מטופל ולהכריח אותו למצוא מסגרת, עבודה, או כיוון בחיים, בלי "לדחוף לפנים" את העובדה ש"הזמן רץ ואתה לא עושה כלום עם עצמך" – כל זה לא יעיל וגם לא נכון.
במקום כל אלה, אני מציעה לאמץ תפישה הוליסטית,אם תרצו אמונית, עבור המצב העדין והמיוחד הקרוי דיכאון. אובדן אמון מוחלט – בחיים ובעצמי.
מתחום הפסיכותרפיה הקוגניטיבית למדתי לשלב במהלך טיפול הילינג בניית אמון מחודש בחיים והסתכלות חיובית – גם אם מכאנית בהתחלה, על החיים והקורות.
המטרה היא לאט לאט, בצעדי תינוק, ללמוד לאהוב את מה שיש ומה שבא. טיפול ההילינג עצמו מסדר מחדש את האנרגיות הסובבות את גופו של השותף למסע, על מנת לאפשר לוורוד שבחיים לחדור פנימה דרך השחור שאופף אותו.
טיפול הילינג למי שמוגדר כסובל מדיכאון, הינו תהליך שאין לראות בו חד פעמי או קצר. להיפך. מדובר בתהליך הילינג ארוך ואיטי של החלפת המשקפיים, בשילוב כלים אנרגטיים מתחומים שונים – כמו הילינג או ריפוי אנרגטי, כמו גם דמיון מודרך, פרחי באך, רפואת תדרים, כלים מנטאליים הלקוחים מעולם הפסיכותרפיה הקוגניטיבית, עבודה יצירתית במידת הצורך והתועלת, ועוד.
האם הילינג מחליף טיפולים "קונבנציונאליים" בדיכאון?
הילינג מביא לידי ביטוי תפישה הוליסטית לריפוי. בתפישה הרמונית זו, הכל משתלב וכלום לא בא על חשבון שום דבר אחר – באמונה זו אני מחזיקה. אני מאמינה שטיפול הילינג משתלב נהדר עם כל טיפול אחר. חשוב, עם זאת, לספר בכנות להילר על כל טיפול או תרופה נצרכת.