מחקרים מראים שבעולם המערבי כ – 8 מבין כל 10 אנשים יסבלו בשלב כזה או אחר בחייהם מתשישות פסיכולוגית ותחושת מיצוי. תקופה כזו עשויה לגבות מחיר כבד מבחינה רגשית, נפשית ופיזית, לעיתים עד כדי התפתחות של הפרעות כמו דיכאון וחרדה או פגיעה בבריאות הגוף בדמות מגוון מחלות שונות (בין היתר בשל היחלשות המערכת החיסונית).
תשישות ותחושת מיצוי עלולים להיות מתעתעים: עומס החיים בשגרה גורם לכולנו, מדי פעם, להרגיש שאנחנו מתקשים לעמוד בקצב. כאשר התחושה כאילו העומס עמו אנחנו נדרשים להתמודד הוא גבוה מדי עבורנו אינה חולפת, אלא נמשכת והופכת כרונית, כשאנחנו מרגישים כאילו אין טעם למאמצים שלנו, יתכן שאנחנו סובלים ממצב של תשישות ותחושת מיצוי שיש להעניק לו תשומת לב, למצוא דרכים שיאפשרו לנו להתמודד עמו, ולשפר את איכות החיים שלנו.
יש דרכים שונות להפיג תשישות ותחושת מיצוי. לפעמים, מספיק לקחת הפסקה יזומה ממרוץ היומיום, לצאת לנופש, לנוח, להחליף כוחות ואז לחזור רעננים. במקרים אחרים ניתן להקצות במודע זמן לעיסוק בתחביב או בילוי זמן איכות עם בני זוג או בחיק המשפחה. ישנם מי שעבורם טיפול פסיכותרפי הוא הדרך הטובה ביותר להתמודד עם תשישות ותחושת מיצוי.
באינרסנס אנחנו נעזרים בכלים מעולם המיינדפולנס (Mindfulness, "קשיבות" בעברית). מדובר בשיטה פשוטה יחסית לביצוע, שיתרונותיה מזכירים את אלה של מדיטציה קבועה, ומטרתה לחבר אותנו אל מה שקורה ברגע הזה, אל הכאן והעכשיו, לוותר על הרצף האסוציאטיבי של מחשבות, זיכרונות ודאגות המתבססים על מה שקרה או יקרה בזמנים אחרים, ולרכז את מלוא המודעות, האנרגיה, המחשבות והתובנות שלנו – במה שקורה סביבנו ובתוכנו, ממש אך ורק ברגע הזה, כפי שהחיים נפרשים בפנינו, רגע אחרי רגע.
מיינדפולנס נמצאת בשימוש מזה מאות שנים, ישנם אזכורים לשיטת תרגול זו של מודעות קשובה בכתבים בודהיסטיים עתיקים. בשנות השבעים החלה מיינדפולנס לחדור אל הרפואה המערבית וכיום עשרות מיליוני בני אדם נעזרים בה כדי להתמודד עם מגוון קשיים, פיסיים ונפשיים, תשישות ותחושת מיצוי ביניהם. גוף עצום ומתרחב של מחקרים מצביעים על שפע היתרונות של תרגול מיינדפולנס כחלק מהחיים – בין השאר, עולה מתוך אותם מחקרים כי מיינדפולנס תורמת לבריאות הנפשית, לפעילות מיטבית של מערכת החיסון, לאיכות השינה, לאיכות הפעילות של מערכות הגוף, ליכולות המנטאליות, ליצירת קשרים מיטביים ותקשורת טובה יותר עם אחרים, ועוד ועוד. שפע היתרונות של תרגול מיינדפולנס הפכו אותה לכלי פופולארי, והיום ברחבי העולם משתמשים בה בגני ילדים ובתי ספר, בבתי כלאה לצרכי שיקום, בבתי חולים לצורך התמודדות טובה יותר עם תסמינים והחלמה אופטימאלית, ועוד ועוד. באינרסנס נעשה מחקר נוגע להשפעה של סדנת MBSR (הפחתת לחצים מבוססת מיינדפולנס, Mindfulness Based Stress Reduction) על מטופלות פריון במסגרת עבודת דוקטורט – והתוצאות היו מרטיטות לב: יותר תינוקות מהממוצע וגם תהליך הכניסה להריון, שהוא בדרך כלל עמוס רגשית ומורכב אצל מטופלות פריון, נוח יותר.
מיינדפולנס מאפשרת, אם כן, התמודדות פנימית טובה יותר עם אירועים חיצוניים, יכולת להתרכז במה שקורה כעת במקום להפנות מיקוד למה שקרה או שאנחנו חוששים שיקרה בעתיד. בתוך מספר פגישות תוכלו לרכוש כלים מבוססי מיינדפולנס וליישם אותם בחיי היום יום, וכך בתרגול של מספר דקות, מדי פעם בפעם, להקל על עומס רגשי, לסייע בהתמודדות עם מתח, להאיץ תהליכי החלמה, לחזק את הבריאות הפיזית הכללית וגם להפיג תשישות ותחושת מיצוי.