המדריך להרגלי שינה טובים
השינה היא הזמן הזה ביממה, שבו אתם מתפנקים במנוחה שלמה (או לפחות, ככה רצוי שתרגישו). זה הזמן שבו הגוף שלכם, הכרכרה הנפלאה של כל המחשבות, הרגשות, החוויות והזיכרונות שלכם, נח ומתחדש, אוגר כוחות לקראת העתיד, ומוריד קצב.
לאורך התהליך של כניסה למצב של מנוחה, כל המערכות מורידות הילוך. העיכול מאט, החושים מתערפלים, הנשימה הופכת סדירה, עמוקה, ובלתי נשלטת, השרירים נרפים והדמיון לוקח שליטה.
זה הזמן לאפשר לעצמכם, אבל באמת לאפשר, נינוחות אמיתית ומלאה. הנה כמה טיפים.
איך המיטה שלכם?
זה לא משנה מהי שיגרת היום שלכם. אתם אולי עובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה, אולי אתם מגדלים ילדים קטנים ושנתכם רציפה רק בימים זוגיים… אולי אתם סטודנטים ויש לכם הרבה "על הראש", ואולי אתם חיים בגעגוע למה שהיא והוא כבר לא. בכל מקרה, המצב עכשיו הוא, ששעת ערב מגיעה ואתם בדרך להיכנס למיטה. מה שהיה היום היה, אבל עכשיו אנחנו מעוניינים להיכנס למצב של רגיעה על מנת להפיק את המירב משעות המנוחה שלנו. אז, בואו נראה מהם תנאי השינה שלכם –
איך המיטה שלכם? נוחה? נעימה? מאורגנת בהתאם להעדפות שלכם? המזרן נעים לכם? יש לכם מספיק כריות, בדיוק כמו שאתם אוהבים?
איך החדר? מאוורר? לא חם מדי, לא קר מדי? מספיק שקט לכם בחדר? מספיק חשוך בחדר? אם אתם אוהבים להירדם עם אור קטן – יש לכם כזה?
איך סביבת המיטה? מסודרת, מרגיעה? איך הצבעים מסביב? מאפשרים הירגעות? איך מצב הערימות? דלתות הארון סגורות וקצוות של מיליון חולצות לא מציצות אליכם, אני מקווה? האווירה רגועה? יופי.
טיפ לארגון טוב של חדר השינה: יש צבעים מרגיעים וצבעים מעוררים. זה לא עניין של אמונה, זו עובדה שמשמשת עיצוב של כל חלל. את חדר השינה שלכם, רצוי לעצב בצבעים נינוחים, רגועים, ומלטפים. לכו על משפחות הצבעים הקרים (כחולים, ירקרקים, צבעים בהירים, פסטלים), ובלי הדפסים משוגעים.
טיפ להיגיינת שינה: חשוב להקפיד על היגיינה טובה של המיטה שלכם, ולהחליף מצעים כך שיהיה לכם נעים במיטה. אם אתם ישנים על הפליימוביל של הילדים וגרגרי חול שהכלבה סחבה למיטה – לא פלא שלא מספיק נעים לכם על מנת להירדם…
איך אתם נכנסים למיטה?
השתדלו להיכנס למיטה במצב הכי קרוב להירגעות שאתם יכולים להביא את עצמכם אליו. אם אתם עמוסי מחשבות, טרודים וקשה לכם להירגע, תוכלו להיכנס למקלחת לשטיפה קלה ומרעננת, ללבוש פיג'מה או טריינינג נקיים ונוחים, ולקפוץ למיטה.
חשוב לא לאכול ארוחת ערב כבדה. גם אם אחרי ארוחה כבדה נראה לכם שכל מה שבא לכם הוא לעצום את העיניים, האמת היא שארוחה כבדה לא מאפשרת שינה נינוחה (בין השאר, כי כל מערכת העיכול נדרשת להישאר במצב של עירות על מנת לעכל את כל הכבודה החדשה שהגיעה אליה).
בנוסף, אם השלפוחית שלכם מציקה לקראת שעות השינה, אל תהססו לשתות פחות לקראת השינה, כדי שלא תצטרכו לקום לשירותים אחרי שכבר תתפסו תנוחה נוחה במיטה…
טיפ בנוגע לשעת השינה: הגוף שלנו יותר אוהב דפוסים שחוזרים על עצמם ממה שאנחנו בדרך כלל יודעים. שינה בשעה קבועה יוצרת דפוס הירדמות אצל גדולים, כמו אצל קטנים, ושיגרת שינה היא מומלצת.
אוהבים לראות טלוויזיה?
הרבה יגידו לכם שצפייה בטלוויזיה בכלל היא לא בדיוק בילוי מומלץ, בטח לא לפני השינה. אבל אני דווקא חושבת אחרת. אני חושבת שצפיה בטלוויזיה היא סוג של מדיטציה, דרך נפלאה לרוקן את המוח ולהתרכז במשהו שקופץ לך מול העיניים במקום לעבור עוד ועוד על מאורעות היום או המחשבות שלא מניחות. אם אתם נהנים לראות טלוויזיה לפני השינה, יופי. אם אתם נהנים לקרוא ספר, גם יופי. העיקר שאתם במגמת הירגעות והשארת חוויות היום הסוערות מאחוריכם, וכניסה למצב לילה.
ובשורה התחתונה, כמו תמיד, אתם נדרשים לפרגן לעצמכם
ללכת לישון היטב הוא פעולה של אהבה עצמית. עזבו אתכם ממה שמטריד אתכם, זה היה קודם או יהיה אחר כך – אבל זה לא עכשיו. עכשיו, הזמן למנוחה מלאה שתאפשר לכם מחר נפלא ומלא בתפקוד מיטבי שלכם. עכשיו הזמן לזכור איזה נפלאים אתם, איזה יום נפלא היה לכם, לחשוב על כל הברכות שבחייכם, לעצום עיניים ולהתמסר לשינה מתוקה וממלאת מצברים….
לילה טוב!